Forbrukslån

Forbrukslån er et lån som hvem som helst over 18 år kan ta opp. Det koster ingenting å søke på forbrukslån og du får svar på maksimum noen minutter, hvis du har en fornuftig økonomi. Det er ikke bare å søke på et forbrukslån så får du et. Sånn fungerer det ikke. Det krever faktisk en del for å få et billig forbrukslån, spesielt på de betingelsene som man helst ønsker seg lånet. 70% av alle som søker på forbrukslån får avslag. Det er ganske mange. Disse for avslag på flere forskjellige grunner. Typiske grunner er at man har for mye i lån allerede, at man har for lav inntekt eller at man har betalingsanmerkninger. Alle disse avslagsgrunnene er også grunner og områder som får mye vekt når lån skal innfris. Ønsker du lån må du derfor passe på at du oppfyller de vilkårene som bankene ønsker oppfylt.

Frarådingsplikt

Bankene har ganske mye fleksibilitet når de tar i mot søknader om forbrukslån. Det spiller ingen rolle om du oppfyller alle vilkår, du kan fortsatt få avslag. Når det er sagt kan du også få tilslag på søknaden din når du ikke oppfyller alle vilkårene. Dette er et viktig aspekt av forbrukslånsprosessen og også viktig å huske på for deg som søker på forbrukslån. Bankene vil tjene penger, men de vil også få pengene sine tilbake. På denne måten må de foreta en viss balanse imellom det å tjene penger og tjene å ikke tape pengene.

Når bankene gjør en kredittsjekk av deg og din økonomi ikke oppfyller alle aspektene av kredittsjekken har bankene et ansvar om å informere deg om dette. Bankene skal informere deg om aspektene ved din økonomi som ikke strekker til og samtidig fraråde deg fra å ta opp et lån, hvis de i det hele tatt tilbyr deg lånet. Det letteste for bankene er bare å så nei, at du ikke får lån. Men, det er et grått område her hvor bankene kan gi lån så lenge de fraråder deg mot å si ja. Hvor lett det er for folk å si nei når de trenger noe er selvfølgelig noe annet.

Søk i dag

Forbrukslån er personlige lån som er gitt til deg. Det er ikke standard lån med standard vilkår som med flere andre låneprodukter. Huslån varierer kanskje med noen tidels prosenter. Forbrukslån kan variere med 10 prosent. På denne måten er det mye å tjene for bankene om du ikke passer på å shoppe litt rundt, som de kaller det.

Det beste du kan gjøre, om du er på jakt etter et forbrukslån, er å sjekke med flere banker samtidig. Det beste steder for slike sjekker er loans.no. Loans.no er en gratisside hvor fokuset er på deg og ikke på bankene. Du kan lett sendte inn en søknad. Denne ene søknaden går til alle deres samarbeidspartnere, og du kan lett sammenligne renter raskt deretter.