Garantist

Klarer du ikke å finne en som ønsker å søke med deg kunne det ha vært praktisk å oppgi et navn som garanterer for lånet ditt. Dette er vanlig på huskjøp eller andre typer lån, men går ikke for forbrukslån. Den eneste mekanismen for å få lånet er medsøker. Uten medsøker fra starten av får du eller så får du ikke lånet. Det er ikke noen mellom ting eller på en annen måte en vei å gå for å få godkjent et forbrukslån.

Forbrukslån

Forbrukslån er en type lån med veldig mange navn. Det er ikke lett å holde styr på alle disse navnene, men det er heller ikke nødvendig. Hvis du ønsker er lån som ikke krever at du skal trekke inn hus eller bil som sikkerhet så er forbrukslån noe for deg. De fleste tilbyr nå forbrukslån, selv om de kanskje kaller det noe annet.

Det er viktig å huske på at det er stor forskjell mellom sikkerhet og kredittsjekk. Sikkerhet er noe man tilbyr som en slags garanti for banken, som banken kan ta eller selge om man ikke betaler. Når vi snakker om forbrukslån som lån uten sikkerhet betyr det bare at du ikke trenger å ta med deg noe annet til banken enn deg selv. Du er bankens sikkerhet. Kjøpsobjekter er sikkerhet nummer to. Kredittsjekk er en prosess som banken tar deg igjennom. Kredittsjekken kommer du deg ikke unna i Norge. Det er her banken bestemmer om de vil låne til deg eller ikke.